Naruči plan ishrane
Po ceni od samo 990 dinara naruči svoj lični plan ishrane
i kreni ka ostvarenju svog cilja već danas.
Meso je najčešće mišićno tkivo životinja, napravljeno od snopova ćelija koji se nazivaju mišićna vlakna.
Većina životinjskih mišića sastoji se 75% od vode, 20% od proteina i 5% od mešavine masti i ugljenih hidrata.
U zavisnosti od životinje od koje potiče i načina pripreme, razlikuje se broj kalorija u mesu koje se prema tipu deli na: crveno meso, belo meso i prerađeno meso, tj. mesne namirnice.
Dole navedena tablica kalorija prikazuje različite tipove mesa i mesne prerađevine, od kojih se u najkaloričnije ubrajaju: suva slanina, svinjski vrat, pečenica, pršuta i nemasna jagnjetina.
Namirnica (100 g) | kCal | Proteini | Ugljeni hidrati | Masti | Vrsta | Makronutrijent | Namirnica |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Pileće belo meso | 120 | 22,50 | 0,0 | 2,62 | Meso | Proteini | Pilece belo meso |
Pršuta (svinjska) | 252 | 30,0 | 0,0 | 14,4 | Meso | Proteini | Prsuta |
Junetina (govedina) | 276 | 15,0 | 0,0 | 23,5 | Meso | Proteini | Junetina |
Pileći batak | 184 | 24,2 | 0,0 | 9,0 | Meso | Proteini | Pileci batak (bataci) |
Svinjski but | 297 | 25,7 | 0,0 | 20,8 | Meso | Proteini | Svinjski but (Svinjetina) |
Pečenica | 345 | 15,0 | 0,0 | 30,0 | Meso | Proteini | Pecenica |
Po ceni od samo 990 dinara naruči svoj lični plan ishrane
i kreni ka ostvarenju svog cilja već danas.