Naša priča

Naša priča

Dragi korisniče,

Dobrodošao na autobiografsku stranicu o rođenju, detinjstvu i odrastanju OneFit-a. U ovoj kratkoj priči otkriću ti zašto i kako sam nastao, čime se bavim, šta želim da budem kada porastem i kome dugujem zahvalnost za svoje postojanje.

Kao što znaš, prehrambena industrija zasićena je ponudom nezdravih namirnica, polutačnih informacija i kontradiktornih saveta. Zbog toga, ti i ljudi poput tebe sve teže uspevate da spremite i jedete kvalitetnu hranu, što negativno utiče na zdravlje organizma i fizički izgled.

Pažljivo osluškujući tvoje želje i potrebe, rešio sam da pritrčim u pomoć i ponudim podršku tebi i svim osobama koje žele da preuzmu kontrolu nad svojom ishranom, zdravljem i telom. Dana 1. septembra 2019. godine, ugledao sam svetlost dana i uplovio u svet ishrane i treninga.

Na tome mogu da zahvalim posvećenom timu stručnjaka koji čvrsto veruje u to da planiranje zdrave ishrane i treninga treba da bude dostupno svima, po pristupačnoj ceni. Članovi tog tima u nastavku će ti ispričati šta ih je motivisalo na to da udruže svoje veštine i krenu u akciju.

Tvoj OneFit

Članovi OneFit tima

Dragiša Gligorijević

Idejni tvorac

“Dok sam svoje studentske dane provodio u Minhenu, počeo sam da se interesujem za digitalni marketing. Ubrzo nakon toga, prijavio sam se i dobio svoj prvi posao u velikoj IT kompaniji. Tada sam se prvi put susreo sa terminom optimizacija sajtova za pretraživače, što se na engleskom jeziku naziva Search Engine Optimization (SEO). Kako sam od malih nogu pasionirani zaljubljenik u sport i vežbanje, 2016. godine u Nemačkoj na pamet mi je pala ideja da osnujem fitnes startap. Prikupivši znanje iz digital marketinga, odlučio sam da napustim fakultet i posao u inostranstvu, nastavim studije u Srbiji, okupim tim istomišljenika i sa njima osnujem OneFit.”

Marko Miljković

Kreator proizvoda

“Dragišino i moje poznanstvo seže još do srednjoškolskih dana, posle kojih smo često zajedno igrali košarku, upisali isti fakultet i postali prijatelji. Još od tog vremena, polje mog interesovanja bilo je usmereno ka treningu i fizičkim aktivnostima. Neumorno sam vežbao u nameri da svaki pokret u teretani i na otvorenim terenima naučim do savršenstva. Na jednom predavanju u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, Dragiša i ja smo spontano pokrenuli razgovor na temu fitnesa i ishrane, shvativši da imamo veoma slične stavove. Budući da sam želeo da vodim fitnes blog, bez ustezanja sam prihvatio Dragišin poziv za saradnju, i od tada sam zadužen za stručan rad na kreiranju OneFit proizvoda.”

Dunja Milošev

Vizuelna umetnica

“Uz strast koju gajim prema dizajnu, umetnosti i crtanju, moj entuzijazam je ništa manji kada su u pitanju sport, treninzi i zdrava ishrana. Radeći sa Dragišom u zajedničkoj firmi, shvatila sam da iskreno želim da budem deo tima koji će na našim prostorima postaviti nove standarde u domenu ishrane i treninga. Prihvatila sam pruženu priliku, znajući u kojoj meri su originalan grafički dizajn i dizajn korisničkog iskustva (UX) važni za kreiranje kvalitetnih proizvoda. Od tog dana, sa oduševljenjem se bavim vizuelnim razvojem OneFit-a i osmišljavanjem raznovrsnih grafičkih rešenja za potrebe kompanije.”

Aleksandar Bogatinovski

Čarobnjak sadržaja

“U toku svoje profesionalne 15-godišnje karijere reprezentativca Srbije u karateu i tekvondou, bio sam na većem broju treninga nego što mogu da se setim. Nakon osvajanja titule prvaka Srbije u tekvondou i završetka sportske karijere, odlučio sam da poboljšam svoje veštine u oblasti informacionih tehnologija. Završio sam Institut za digitalni marketing u Irskoj i zaposlio se u stranoj kompaniji u Beogradu, u kojoj smo nešto kasnije Dragiša i ja postali dobre timske kolege. Zainteresovan Dragišinim predlogom za otpočinjanje zajedničke saradnje, započeo sam rad na stručnom kreiranju sadržaja za OneFit sajt. Ubrzo zatim, stekao sam sertifikat sportskog nutricioniste i nastavio usavršavanje u oblasti ishrane i treninga.”

Kristina Stupar

Ekspert društvenih mreža

“Dugi niz godina aktivno sam se bavila atletikom i kao junior osvajala medalje na državnim prvenstvima Srbije u disciplini trčanje na 800 m. Osim interesovanja za atletiku, od malena sam pokazivala afinitet prema društvenim mrežama i modernim tehnologijama. Motivisana željom da naučim više o tome, odlučila sam da upišem Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Pričajući sa Dragišom na neformalnom druženju, uvidela sam da je fitnes startapu poput OneFit-a potrebna profesionalna prezentacija na društvenim mrežama. Priključila sam se timu i uspostavila efikasan proces kompanijskog nastupa i komunikacije sa našim korisnicima.”

Nikola Vulević

Guru marketinga i analitike

“U eri nauke i digitalne transformacije moju pažnju, pre gotovo 10 godina, privukao je i zadržao internet marketing. Na osnovu akumuliranog znanja i iskustva iz ove oblasti, zastupam mišljenje da svaki proizvod vredi onoliko koliko potencijalni korisnici znaju za njegovo postojanje. Zahvaljujući saradnji sa Dragišom na prethodnom poslovnom projektu, bio sam dobro upoznat sa njegovom inicijativom za osnivanje inovativne fitnes startap kompanije. Želeći da postanem deo tima koji zagovara tezu da svi zaslužuju da se hrane i žive zdravo, rešio sam da se priključim kompaniji i preuzmem posao koji se odnosi na marketinško predstavljanje našeg brenda.”

Nikola Cvetković & Teon Stamenković

Šampioni tehnologije

“Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u oblasti softverskog inženjerstva i vođenju development timova, do sada smo uspešno pokrenuli niz preduzetničkih projekata u oblastima SaaS proizvoda i outsourcing-a. Preduzetnički duh povezuje Dragišu i nas još iz studentskih dana. Ambicija i spremnost da zajedno učimo i istražujemo nova tržišta doveli su nas do odluke da se priključimo OneFit-u. Naša vizija je da timskim radom pozicioniramo OneFit kao lidera u fitnes industriji na našim prostorima.”

Zahvalnice i priznanja

Majstori saradnici

Razvoj i uspesi OneFit tima ne bi bili mogući bez velike pomoći naših stručnih saradnika. Ovom prilikom ponaosob se zahvaljujemo svim članovima eksternog tima koji su učestvovali u izgradnji reputacije ove kompanije. Veliko priznanje za svoj predan rad i doprinos zaslužuju profesorka biologije Tamara Nikoličić, politikolog Ljubica Radaković, ekonomista Kristina Vujadinović, student informatike Nikola Ristanović, student FON-a Aleksa Dimitrijević i advokat Uroš Sladić.

Da li OneFit tim ima sertifikovane nutricioniste?

U sastavu OneFit tima rade sertifikovani sportski nutricionisti. Iza naših proizvoda stoje dugogodišnja istraživanja i naučne studije iz oblasti ishrane, koji potvrđuju pozitivan uticaj na zdravlje namirnica obuhvaćenih OneFit planom ishrane.

Svojom stručnošću, znanjem i iskustvom, OneFit tim ispunjava uslove neophodne za kreiranje planova ishrane, u skladu sa unetim ličnim podacima i postavljenim ciljevima korisnika.

Pravo svakog korisnika je da donese odluku o tome da li će i u kojoj meri da se pridržava smernica datim u OneFit proizvodima. Ovom prilikom naglašavamo da doslednim pridržavanjem spomenutih uputstava korisnici značajno povećavaju šanse za ostvarenje svojih ciljeva u ishrani.

© Sva prava zadržana. OneFit 2020