Kalkulator kalorija

OneFit kalkulator kalorija ti pomaže da izračunaš potreban dnevni unos kalorija u zavisnosti od tvog odabranog cilja.

IZRAČUNAJ BROJ KALORIJA

Kako da koristiš kalkulator za računanje kalorija?

Kalkulator za kalorije omogućava ti da brzo i lako izračunaš dnevni unos kalorija koji je potreban za ostvarenje tvog cilja.

Za precizno računanje kalorija potrebno je da u obavezna polja uneseš lične podatke u koje spadaju: pol, godine starosti, visina, težina, nivo aktivnosti i cilj.

Ako ne znaš koji nivo aktivnosti i cilj da odabereš, klikni na linkove za detaljna objašnjenja koji se nalaze ispod polja predviđenih za unos nivoa aktivnosti i cilja.

Čim uneseš podatke u sva navedena polja, dobićeš informacije o tome koliko iznose tvoj BMR, TDEE i broj kalorija potrebnih za dolazak do tvog cilja.

Nakon što saznaš koliko iznosi tvoj preporučeni unos kalorija na dnevnom nivou, klikni na dugme “Naruči plan ishrane” i prati dalja uputstva za preuzimanje svog ličnog plana ishrane.

Kalkulator za dnevni unos kalorija

Obavezna polja su označena zvezdicom. *
 • Kako da znaš koji je tvoj nivo aktivnosti? Za detaljno objašnjenje klikni ovde.
 • Kako da znaš koji cilj je idealan za tebe? Za detaljno objašnjenje klikni ovde.
 • --

  BMR:

  Bazalni metabolizam

  --

  TDEE:

  Ukupna dnevna potrošnja energije

  --

  KALORIJE:

  Broj kalorija potreban za tvoj cilj

  Sada kada znaš tačan broj kalorija koji je svakodnevno potrebno da uneseš, naruči svoj plan ishrane.

Kako da znaš koliko kalorija dnevno treba da uneseš?

Dnevni unos kalorija je broj čija vrednost zavisi od informacija koje unosiš u formu za popunjavanje podataka.

To znači da je broj kalorija koje svakodnevno treba da uneseš u direktnoj vezi sa: tvojim polom, godinama starosti, visinom, težinom, odabranim nivoom aktivnosti i ciljem.

Ako je tvoj cilj da smršaš, onda će broj kalorija koje dnevno treba da unosiš biti za 10% manji u odnosu na tvoj TDEE.

Ukoliko je tvoj cilj da se ugojiš, tada će broj kalorija koje dnevno treba da unosiš biti za 10% veći u odnosu na tvoj TDEE, dok će u slučaju održavanja kilaže ta dva broja biti identična.

hrana bogata vlaknima 3

Da li kalorije kalkulator računa prema polu?

Kalkulator kalorija podjednako precizno računa koliko iznosi preporučeni dnevni unos kalorija za žene i dnevni unos kalorija za muškarce.

To znači da kalkulator unosa kalorija pripadnicima oba pola jasno ukazuje na to koji broj kalorija je potrebno da unesu kako bi postigli svoj cilj.

Kalkulator kalorija uzima u obzir nekoliko parametara da bi mogao da izračuna koliko kalorija dnevno treba uneti žena, a koliko muškarac.

U te parametre ubrajaju se prethodno navedeni lični podaci, koji su neophodni za računanje BMR, TDEE, i konačno, broja kalorija potrebnih za dolazak do cilja u ishrani.

Da li kalkulator kalorija obuhvata sve ciljeve u ishrani?

Da bi izračunao tačan dnevni unos kalorija, kalkulator za računanje kalorija zahteva da svaki korisnik ispravno unese svoje lične podatke.

Ispravnim unosom podataka kalkulatoru kalorija se omogućava da pravilno izračuna koliko je kalorija potrebno uneti dnevno za svaki od tri navedena cilja.

Na taj način kalkulator, odnosno merač kalorija, uspešno odgovara na pitanja poput koliko kalorija je potrebno uneti dnevno i kako izračunati kalorije u skladu sa ciljem u ishrani.

Zbog svega navedenog, očekivano je da će se dnevni unos kalorija za mršavljenje razlikovati od dnevnog unosa kalorija za gojenje ili održavanje.

zdrava ishrana

Najčešća pitanja u vezi sa kalkulatorom kalorija

Dnevni unos kalorija zavisi od podataka koje unosiš u formu za popunjavanje podataka, a koji obuhvataju: tvoj pol, godine, visinu, težinu, nivo aktivnosti i cilj.

Ukoliko je tvoj cilj da smršaš, onda je potrebno da unosiš za 10% manje kalorija od broja kalorija koji trošiš u okviru ukupne dnevne potrošnje energije.

U slučaju da je tvoj cilj da se ugojiš, onda je potrebno da unosiš za 10% više kalorija od broja kalorija koji trošiš u okviru ukupne dnevne potrošnje energije.

Dnevni unos kalorija za žene i dnevni unos kalorija za muškarce zavise od cilja u ishrani koji imaju pripadnici oba pola, shodno čemu svaka osoba treba da unosi 10% manje, 10% više ili jednako kalorija u odnosu na svoju ukupnu dnevnu potrošnju energije.

Budući da je 3500 kalorija količina energije koja se nalazi u 0,453 kg telesne mase, na osnovu približnog proračuna dobija se da 1 kg telesne mase sadrži oko 7717 kalorija.

Dokazano je da gubitak 3500 kalorija odgovara skidanju 1 funte telesne težine, koja pretvorena u kilograme, iznosi 0,453 kg. Na osnovu jednačine Ričarda Švarca, dobija se da je 1000 / 3500 * 0,453 kg = 0,129 kg, što znači da 1000 kalorija odgovara težini od 129 grama.

Kalorije u hrani računaju se na osnovu kalorijske vrednosti makronutrijenata koji se nalaze u svakoj namirnici. Broj kalorija u hrani od koje se sastoji plan ishrane jasno je predstavljen i lako razumljiv, dajući odgovor na pitanje koliko kalorija ima u namirnicama koje konzumiraš.

Plan ishrane naručuješ tako što u formu za popunjavanje podataka uneseš odgovarajuće lične podatke, i odabereš svoj cilj i nivo aktivnosti. Nakon toga je potrebno da klikneš na dugme “Naruči plan ishrane”, uneseš svoje ime i imejl adresu, i odabereš način plaćanja. Posle plaćanja, plan ishrane preuzimaš sa svoje profilne strane na sajtu OneFit.rs ili iz svog imejla.

Kalkulator kalorija

Izračunaj tačan broj kalorija koje treba da uneseš dnevno za ostvarenje svog željenog cilja.

IZRAČUNAJ BROJ KALORIJA
© Sva prava zadržana. OneFit 2020